Slotenmaker Evergem

Deurdranger

Het belang van een deurdranger wordt vaak onderschat, maar het kan eigenlijk het verschil maken tussen een veilige en onveilige omgeving. Een deurdranger is een essentieel onderdeel van deuren en het zorgt ervoor dat de deur automatisch sluit en in sommige gevallen ook op slot gaat. Het is daarom van groot belang om ervoor te zorgen dat op deuren die gemakkelijk toegankelijk zijn voor buitenstaanders, een deurdranger wordt geïnstalleerd.

Wanneer is een deurdranger van belang

In openbare gebouwen en scholen is de kans groot dat kinderen of onbevoegden gemakkelijk naar binnen kunnen lopen. Een deurdranger zorgt ervoor dat de deur niet open blijft staan en geeft daarmee een signaal van veiligheid. Daarnaast is er minder kans op tocht en geluidsoverlast omdat de deur niet tegen de muur aanslaat. Dit kan bijvoorbeeld voor leraren in klaslokalen erg belangrijk zijn, want zij moeten hun stem niet steeds hoeven te verheffen.

Ook op kantoren is het belangrijk om een deurdranger te gebruiken. Niet alleen voor de veiligheid van bedrijfseigendommen en informatie, maar ook vanwege de privacy van werknemers. Het kan voorkomen dat er documenten op het bureau liggen en dat iemand onbedoeld binnenkomt. Een deurdranger zorgt ervoor dat de deur altijd gesloten is, zelfs als iemand vergeet deze dicht te doen.

De deurdranger is er in verschillende varianten.

Zo zijn er deurdrangers die op de deur zelf worden gemonteerd en deurdrangers die op de grond worden bevestigd. Ook zijn er automatische deurdrangers die werken op sensoren en de deur openen en sluiten zonder dat er iemand aan de deur hoeft te komen. Daarnaast zijn er brandwerende deurdrangers die ervoor zorgen dat de deur bij brand gesloten blijft en zo het vuur niet verder verspreid.

Het installeren van een deurdranger is niet erg ingewikkeld, maar het vraagt wel enige kennis en kunde. Het is van belang dat de deurdranger goed is afgesteld zodat deze het deurslot niet beschadigt. Daarnaast is het belangrijk om de juiste deurdranger te kiezen voor de deur die ermee wordt uitgerust. Zo moet een zware deur ook een zwaardere deurdranger hebben.

Tot slot

Concluderend kan worden gesteld dat deurdrangers een belangrijke rol spelen in de veiligheid van gebouwen en privacy van personen. Het zorgt ervoor dat de deur automatisch sluit en op slot gaat, waardoor de kans op inbraak en diefstal wordt verminderd. Ook zorgt het voor minder geluidsoverlast en heeft het een positief effect op het klimaat in de ruimte. Het installeren er van vraagt enige kennis en kunde en daarom is het raadzaam om een professionele installateur in te schakelen.

Scroll to Top